Vizita la Muzeul de Artă din Brașov desfășurată de elevii Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Hărman a inclus descoperirea a două proiecte pe care elevii clasei a VIII-a au avut ocazia de a le vedea și înțelege.
Scopul cetral al vizitei l-a deținut descoperirea istoriei regilor întregitori, Ferdinand I și Maria, din dorința de a sublinia rolul marcant al celor doi în formarea României Mari. Cele două portrete regale au fost și un prilej de a rememora momentul Sărbătorii Naționale, 1 Decembrie din anul 1918, dar și de a cunoaște în de-aporape povestea celor doi, precum și a întregului parcurs al familei regale, până în momentul instaurării regimului comunist.
Cel de-al doilea subiect s-a centrat în jurul expoziției „Ecouri ale prestigiului”, proiect ce propune o legătură între artă și bijuterie într-un context artistic. Cu o selecție diversificată de opere de artă clasică și bijuterii contemporane, expoziția prezintă o punte între trecut și prezent, ilustrând evoluția bijuteriei de la simbol al prestigiului, puterii și statutului social, la modul în care bijuteriile contemporane sunt folosite astăzi pentru a ilustra stilul personal. „Ecouri ale prestigiului” demonstrează modul în care istoria și tradiția pot îmbogăți și inspira creațiile contemporane.
De asemnea, în cadrul acestei expoziții elevii Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Hărman, au întâlnit lucrări ale artiștilor brașoveni, printre aceștia aflându-se poate cel mai renumit pictor al Brașovului Mișu Popp, cunoscut cel mai bine pentru realizarea portretului domnitorului muntean Mihai Viteazul.
Activitatea a fost posibilă cu sprijinul doamnei diriginte a clasei a VIII-a A, Surdu Anca și a fost coordonată de profesoara de istorie Jalbă Elena Alexandra.
Mulțumiri pentru primirea călduroasă din partea echipei Muzeului de Artă Brașov.